بررسی گوشی Honor 7X – میان رده ای قوی برای جوانان
کمپانی آنر محصولاتش را با ویژگیهایی چون قیمت مناسب و امکانات فراوان به بازار عرضه میکند و با معرفی تلفنهای هوشمند متعددی با همین ویژگیها، سعی در جذب کاربران با سلایق مختلف دارد. آنر 7X یکی از جدیدترین تولیدات این کمپانی بوده که در دسامبر 2017 معرفی شده است. در این بررسی با تمامی این ویژگیهای جذاب و جوان پسند در آنر 7X آشنا میشوید پس با بررسی آنر 7X همراه ما باشید.
چند ماه پیش هواوی با Honor 6X هوادارانش را سورپرایز کرد. کسی انتظار نداشت محصول بعدی و پیشرفتهتر آن یعنی Honor 7X به این زودی پشت سر آن وارد بازار شود. آن هم در حالی که پردازندهاش بهترشده، دوربینهای پشت دوگانهاش بهبود چشمگیری داشته اند و مزین به یک صفحه 18:9 بزرگ شده است. تازه جالب آن که قیمت هم حدود 50 دلار از Honor 6X ارزانتر شده است.
مشخصات کلیدی Honor 7X
تعداد سیم کارت | دو |
فناوری | GSM / HSPA / LTE |
وزن | 165 گرم |
ابعاد | 156.5 در 75.3 در 7.6 میلیمیتر |
جنس بدنه | فلزی |
اندازه نمایشگر | 5.93 اینچ |
نوع پنل | IPS LCD |
رزولوشن | فول اچ دی پلاس |
نوع دوربین | دو گانه |
رزولوشن دوربین | 16+2 مگاپیکسل |
پردازنده | 8 هستهای |
چیپست | کایرین 659 |
رم | 4 گیگابایت |
ظرفیت باتری | 3340 میلی آمپر |
طراحی آنر 7X
از آن جایی که تلفنهای هوشمند به سمت بهره گیری از صفحه نمایشهای 18:9 حرکت میکنند، آنر 7X هم از این قاعده مستثنی نبوده و شاهد این نسبت تصویری در نمایشگر این گوشی هستیم. همین موضوع تاثیر زیادی را در طراحی دستگاه، مخصوصا در بخش جلویی آن گذاشته و باعث کشیدهتر شدن آنر 7X شده است.
آنر سعی داشته در این گوشی از کمترین حاشیههای نمایشگر در بخش بالا و پایین همچنین در طرفین، استفاده کند که در این امر موفق هم بوده است. حاشیه کم نمایشگر آنر 7X در کنار نسبت تصویری 18:9، باعث ایجاد یک ترکیب عالی در بخش طراحی شده و با وجود نمایشگر 5.9 اینچی، نسبت به رقبا با همین اندازه نمایشگر، شاهد ابعاد کمتر آن هستیم.
در بخش بالایی جلوی دستگاه، بلندگوی گوشی، دوربین سلفی و سنسور مجاورت، همه با فاصله کم در کنار هم قرار گرفتهاند. تنها نام برند آنر در قسمت پایینی دیده میشود و خبری از حسگر اثر انگشت و یا دکمههای سختافزاری ناوبری در این بخش نیست.
استفاده از شیشه 2.5D برای نمایشگری که کل فضای جلویی را پوشانده، همراه با طراحی گرد لبههای گوشی، زیبایی آنر 7X را در این بخش، دو چندان کرده و حس خوبی را حین کار به کاربر میدهد.
بدنه پشتی آنر 7X از جنس فلز بوده و این فلز به صورت یکپارچه تا لبههای دستگاه پیش رفته؛ بنابراین دیگر شاهد فریم جدا با یک رنگ متفاوت در لبههای گوشی نیستیم و همه چیز کاملا یک دست طراحی شده است. آنر در این بخش هم برای لبهها و چهار گوشه دستگاه از طراحی گرد استفاده کرده که همین موضوع قرارگیری گوشی را در دست آسانتر میکند.
بر روی این بدنه فلزی شاهد دو لنز دوربین به صورت افقی، یک عدد فلاش LED، حسگر اثر انگشت، نام برند آنر و اطلاعات سازنده هستیم. همچنین قرار گیری خطوط آنتن در دو بخش بالایی و پایینی قاب پشتی به صورت افقی بوده و بر زیبایی این بخش از بدنه افزوده است.
از آن جایی که در آنر 7X از کمترین حاشیه نمایشگر استفاده شده، فضایی برای اسکنر اثر انگشت در بخش رو به رویی دستگاه موجود نبوده و به همین دلیل هم حسگر اثر انگشت به پشت دستگاه منتقل شده است. این حسگر به صورت دایرهای و با یک تو رفتگی اندک طراحی گردیده و حین کار توسط انگشت اشاره به راحتی قابل دسترس است.
با وجود اینکه اکثر سازندگان در تلاشاند تا دوربینهای قرار گرفته بر روی تلفنهای هوشمند، کمترین میزان بیرون زدگی از قاب را داشته باشند، طراحی دو لنز دوربین 7X همچنان به صورت بیرون زده بوده و همین موضوع استفاده از دستگاه را برای زمانی که روی میز قرار گرفته، دشوار میکند. البته آنر سعی داشته تا با قرار دادن یک فریم هم رنگ دور این لنزها، این بخش را زیباتر کند.
دکمههای کنترل صدا و پاور با فاصله تقریبا نزدیکی در لبه سمت راست آنر 7X قرار گرفتهاند و توسط یک دست به راحتی قابل دسترساند. در لبه سمت چپ هم شاهد محل قرار گیری دو سیمکارت هستیم که البته به صورت هیبریدی عمل میکند و در صورتی که بخواهید رم داخل دستگاه قرار دهید، تنها قادر به استفاده از یک سیمکارت خواهید بود.
اسپیکر، میکروفون، پورت micro USB و جک صوتی 3.5 میلیمتری در لبه پایینی آنر 7X قرار گرفتهاند. لبه بالایی دستگاه هم تقریبا خالی بوده و تنها میکروفون دوم در این قسمت قابل مشاهده است.
به طور کل طراحی آنر 7X مخصوصا با در نظر گرفتن این که یک گوشی میان رده محسوب میشود، در حد مطلوب بوده و از کیفیت ساخت بالایی در این بخش برخوردار است. با در دست گرفتن این گوشی و لمس جنس بدنه، به سرعت متوجه کیفیت بالای متریال آنر 7X میشوید و در این زمینه شما را کاملا راضی نگه میدارد.
ضخامت 7.6 میلی متری، حاشیههای کم، نسبت تصویری 18:9 و استفاده از شیشه 2.5D، دیگر فاکتورهایی هستند که در این بخش از بررسی آنر 7X ما را هیجان زده کردهاند.
صفحه نمایش honor 7x
آنر 7X از یک نمایشگر 5.93 اینچی با پنل IPS بهره میبرد. این نمایشگر از نسبت تصویری 18:9 استفاده میکند و به همین دلیل هم آنر نام FullView را برای آن برگزدیده است.
صفحه نمایش این گوشی از رزولوشن فول اچ دی پلاس پشتیبانی کرده و قادر است 2160 در 1080 پیکسل را به نمایش بگذارد که با توجه به اندازه آن، چگالی پیکسلی 407ppi ایجاد میشود. علاوه بر اینها با توجه به حاشیههای کم نمایشگر در آنر 7X، نسبت صفحه نمایش به بدنه دستگاه، چیزی حدود 77 درصد اندازه گیری شده، که در نوع خودش بسیار عالی است.
از دیگر ویژگیهایی که میتوان در این قسمت به آنها اشاره داشت، استفاده از شیشه 2.5D برای زیبایی بیشتر و فناوری گوریلاگلس برای محافظت از نمایشگر در برابر خط و خش است.
عملکرد صفحه نمایش آنر 7X دقیقا به همان شکلی است که از یک پنل IPS انتظار داریم؛ رنگها با دقت بالا و نزدیک به واقعیت نشان داده میشوند و خبری از غلظت زیاد و گرمی بیش از حد در آن نیست. البته این صفحه نمایش تن خنک تری نسبت به سایر نمایشگرهای هم رده خودش دارد که با تنظیمات نرم افزای این موضوع قابل رسیدگی خواهد بود.
حداکثر روشنایی این گوشی به 458 نیت میرسد که شاید به اندازه پرچمداران روز بازار، بالا نباشد، اما با قرار گیری در مقابل رقبای هم رده، متوجه عملکرد خوب آن میشوید.
عملکرد صفحه نمایش با تغییر زاویه دید در حد عالی نبوده و شاید آنر 7X میتوانست در این بخش بهتر باشد. با تغییر زاویه دید، رنگها تغییر خاصی ندارند و فقط روشنایی صفحه کمتر میشود. این تغییر در روشنایی با تغییر زاویه بخش پایینی نمایشگر، بیشتر خودش را نشان میدهد.
اما صفحه نمایش در آنر 7X، تنها به موارد سختافزاری ختم نمیشود و تنظیماتی در بخش نرمافزاری برای شخصی سازیهای بیشتر در اختیار کاربر قرار گرفته است. Color Temperature یکی از همین تنظیمات برای شخصی سازی نمایشگر با ایجاد تغییرات در میزان گرمی و سردی نمایش رنگها است. با وارد شدن به این بخش میتوانید با توجه به خواسته خود، تن رنگها را تغییر دهید. سه نمونه از پیش تنظیم شده با عنوانهای حالت معمولی، گرم و سرد در این قسمت وجود داشته که توسط کاربر قابل فعالسازی هستند.
قابلیت Eye Comfort با فیلتر کردن نور آبی نمایشگر، به سلامت چشم کاربر، مخصوصا در هنگام تاریکی و شب کمک میکند. در این بخش شما میتوانید برنامهای را تنظیم کنید تا در ساعات معین این ویژگی به صورت خودکار فعال و غیر فعال گردد.
صفحه نمایش آنر 7X با اندازه 5.93 اینچ و رزولوشن فول اچ دی پلاس همراه با نسبت تصویری 18:9، حرفهای زیادی برای گفتن دارد و شاید در بازار هیچ میان ردهای را با این ویژگیها پیدا نکنید.
دوربین honor 7x
آنر چند مدتی است که حسابی بر روی دوربین تلفنهای هوشمندش مانور میدهد و با استفاده از دوربینهای دوگانه با کاراییهای متفاوت، به دنبال رسیدن به جایگاه بهترین در این زمینه است.
آنر به چنان توانایی در این حوزه رسیده که حتی بر روی گوشیهای میان رده آن هم شاهد دوربینهای دوگانه با قابلیتهای پیشرفته هستیم. بدین ترتیب کاربران قادرند تا با پرداخت مبلغی اندک برای یک گوشی میان رده، به بهترین امکانات لازم دوربین دست پیدا کنند.
در آنر 7X هم مانند اکثر تولیدات جدید این غول چینی، شاهد دوبین دوگانه هستیم. سنسور اصلی این دوربین رزولوشن 16 مگاپیکسل داشته که گشودگی دیافراگم f/2.2 را ارایه میدهد. رزولوشن سنسور دوم 2 مگاپیکسل بوده که برای دریافت اطلاعات عمق به کمک لنز اصلی میآید تا بهترین فوکوس را در تصاویر تجربه کنید.
عملکرد لنز دوم در آنر 7X نسبت به دیگر محصولات مشابه موجود در بازار تفاوت داشته و این لنز تنها در اندازه گیری عمق برای ثبت تصاویر پرتره به کار میآید. با استفاده از این لنز دوم، سوژه به سرعت شناخته شده و با محاسبه میزان عمق، فضای پشتی به بهترین شکل ممکن افکت بوکه طبیعی را به خود میگیرد. علاوه بر اینها عکاسی در نور کم و یا در هنگام شب با کمک لنز دوم، با جزییات بالاتر و نویز کمتر انجام میپذیرد.
به لطف استفاده از الگوریتم PDAF، فوکوس دوربین بر روی سوژه با سرعت بالا انجام میشود و برای ثبت تصاویر در موقعیتهای دشوار، دچار مشکلاتی چون عدم شناسایی دقیق سوژه و یا تار شدن فوکوس نمیشوید.
اما کار با رابط کاربری دوربین در آنر 7X بسیار راحت بوده و دسترسی به منوهای مختلف آن به آسانی امکانپذیر است. قابلیتهای نرمافزاری متعدد و جوان پسندانهای مانند عکاسی پرتره، فیلتر زیبایی، عکاسی واید اپرچر و ثبت تصویر لایو در آنر 7X موجود بوده و میتوانید از آنها بهره ببرید.
عکاسی پرتره که با همراهی لنز دوم صورت میگیرد، با فعال سازی افکت بوکه و زیباسازی چهره عمل کرده و برای ثبت تصاویر از چهره، کاربرد زیادی دارد. عکاسی واید اپرچر یا همان عکاسی با دیافراگم عریض هم به شما این امکان را میدهد تا با دریافت اطلاعات عمق از سوژه در تصویر، پس از عکسبرداری به صورت دستی فوکوس تصویرتان را تغییر دهید و یا به جداسازی پس زمینه از سوژه با قرار دادن افکتهای مختلف بپردازید.
با سوایپ به سمت راست در رابط کاربری دوبین، به مودهای مختلف عکاسی مانند حالت حرفهای یا همان Pro، اچ دی آر، پانوراما، عکاسی رد نور، تایم لپس، افکتهای چهره، فیلترهای رنگی، واترمارک و عکاسی از اسناد دسترسی خواهید داشت. علاوه بر اینها آنر قابلیت دانلود را در این بخش قرار داده تا کاربر با توجه نیازش مودهای بیشتری را مانند عکاسی از غذا، نصب کند.
سوایپ به سمت چپ هم کاربر را به تنظیمات اساسیتر میرساند. برای مثال برای ایجاد خطوط راهنما و یا تغییر رزولوشن عکسها باید از این بخش اقدام نمایید.
عکاسی پرو در آنر 7X با امکان ایجاد تغییرات در ایزو، سرعت شاتر، گرمای رنگ، نحوه جذب نور، فوکوس دستی و تعادل نور سفید همراه بوده و دست شما را برای رسیدن به یک خروجی عالی در تصویر باز میگذارد. همچنین به لطف وجود فلاش LED، تصاویر ثبت شده در شرایط نوری نامناسب، کیفیت بالاتری خواهند داشت.
آنر 7X میتواند فیلمهای با کیفیتی را با رزولوشن فول اچ دی و سرعت 30 فریم بر ثانیه به ثبت برساند. همچنین قابلیت ضبط فیلمهای صحنه آهسته و فیلمبرداری Pro، بر خلاف انتظار ما در این گوشی موجود است. البته با توجه به محدودیتهای پردازنده، متاسفانه خبری از فیلمبردای 4K در این مدل از آنر نیست.
دوربین سلفی قرار گرفته در آنر 7X، رزولوشن 8 مگاپیکسلی دارد و شما میتوانید توسط آن به ضبط فیلمهای فول اچ دی نیز بپردازید. استفاده از حالت پرتره برای دوربین سلفی به صورت نرمافزاری در اختیارتان قرار میگیرد و با فعال بودن این قابلیت، افکت بوکه را به تصاویر سلفی خود میآورید. علاوه بر اینها امکان استفاده از افکتهای چهره، تایم لپس، فیلترهای رنگی، عکاسی پانوراما، واترمارک، عکاسی با ژستهای حرکتی و حالت زیبایی برای عکاسی سلفی با آنر 7X موجود است.
سخت افزار honor 7x
چیپست کایرین 659 همراه با یک پردازنده 8 هستهای بر روی آنر 7X قرار گرفته که 4 هسته آن با فرکانس 2.1 گیگاهرتز و 4 تای دیگر با فرکانس 1.7، کار پردازشی دستگاه را انجام میدهند. معماری ساخت هر 8 هسته فعال در این پردازنده، Cortex-A53 است.
آنر 7X در دو مدل با حافظههای داخلی 32 و 64 گیگابایت و رمهای 3 و 4 گیگابایت معرفی و به بازار عرضه شده است. مدلی که برای بررسی آنر 7X در اختیار ما قرار داشت، دارای 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی بود.
به لطف پشتیبانی از کارت حافظه micro SD دیگر نیاز به نگرانی برای ذخیره اطلاعات مختلف در این گوشی نیست و شما قادر هستید تا 256 گیگابایت فضای بیشتر را به حافظه دستگاه خود اضافه نمایید.
Mali-T830 MP2 در آنر 7X، مسئولیت رسیدگی به پردازشهای گرافیکی را دارد و در کنار پردازنده اصلی، با قدرت فعالیت میکند.
این روزها اکثر تلفنهای هوشمند عملکرد سریع و مطلوبی را در اجرای فرمانهای مختلف دارند و از این رو تنها میتوان سریعتر بودن یک مدل را نسبت به دیگری مقایسه نمود. در طی بررسی آنر 7X شاهد عملکرد سریع و پردازش پرقدرت این گوشی در بخشهای مختلف بودیم و هیچ لگ و یا کندی خاصی در محیط کاربری آن مشاهده نشد.
شاید سنگینترین بازیها که معمولا دیتاهای حجیمی دارند، با کیفیت بالا بر روی آنر 7X قابل اجرا نباشند؛ اما اکثر بازیهای سه بعدی و گرافیکی را میتوانید بر روی این گوشی نصب و اجرا نمایید. به هر حال هرچقدر هم که این گوشی در این زمینه قدرتمند باشد، به یاد داشته باشید که با یک تلفن هوشمند میان رده طرف هستید.
نرم افزار
نرمافزار آنر همیشه به عنوان یکی از اصلیترین نقاط قوت تلفنهای هوشمند ساخته شده توسط این کمپانی به حساب میآید. وجود قابلیتهای فراوان و کاربردی در رابط کاربری یکی از اصلیترین دلایلی است که بخش نرمافزاری محصولات آنر را به این قدرت بالا رسانده است.
این کمپانی به اندروید خام علاقهای ندارد و همیشه در تلاش بوده تا تغییرات انحصاری خودش را در قسمت نرمافزاری محصولاتش پیاده کند. رابط کاربری مشهور EMUI در نسخه 5.1 همراه با اندروید 7.0 در آنر 7X بسیار پرقدرت عمل میکند و تجربه خوبی را در اختیار کاربر قرار میدهد.
در EMUI تمامی آیکونها و منوهای مختلف طراحی خاص و متفاوتی دارند و سعی شده از رنگهای شاد و جزییات گرافیکی در بخشهای مختلف رابط استفاده شود. با وجود برنامه Theme، میتوانید ظاهر کلی رابط کاربری را با دانلود و نصب تمهای مختلف شخصی سازی کنید.
دیگر ویژگی های کاربردی
یک سنسور اثر انگشت بر روی قاب پشتی آنر 7X قرار گرفته که مسئولیت حفاظت از گوشی را بر عهده دارد. این حسگر به صورت همیشه آماده و در حالت فعال قرار گرفته و بدون نیار به فشردن دکمه خاصی، تنها با لمس انگشت فعال میگردد. عملکرد این حسگر بسیار پر سرعت بوده و در کسری از ثانیه و با دقتی بالا، قفل دستگاه را باز میکند.
از آنجایی که آنر همیشه سعی دارد تا از همه فاکتورها بیشترین استفاده را داشته باشد، جالب است بدانید سنسور اثر انگشت موجود در 7X علاوه بر بازگشایی قفل گوشی، قابلیتهای دیگری هم دارد. برای مثال شما میتوانید عملکرد این حسگر را به صورتی تعیین کنید که با سوایپ به پایین بر روی سنسور، نوار اعلانات نمایان شود و یا هنگام دیدن تصاویر گالری با سوایپ به چپ و راست بر روی حسگر، به عکسهای بعدی و یا قبلی منتقل شوید.
چند مدتی است که شاهد ناپدید شدن قابلیت پخش رادیو در تلفنهای هوشمند هستیم و این امر نارضایتی بسیاری از کاربران را به همراه داشته است. خوشبختانه در آنر 7X به صورت پیشفرض شاهد برنامه رادیو هستیم و تنها با متصل کردن یک هدفون به گوشی، قادر به استفاده از آن خواهید بود.
از دیگر ویژگیهای آنر 7X در این بخش میتوان به پشتیبانی از بلوتوث 4.1، Wi-Fi 802.11 و پورت micro USB 2.0 اشاره کرد.
صدا و اسپیکر
در لبه پایینی آنر 7X یک عدد اسپیکر قرار گرفته که قادر است صدای مونوی نسبتا با کیفیتی را تولید کند. البته حجم صدای تولید شده توسط این اسپیکر در حد ایدهآل نبوده و نباید انتظار زیادی از آن داشت.
اما آنر از یک الگوریتم صوتی با نام Histen در تلفنهای هوشمندش بهره میگیرد که به کاربر این امکان را میدهد تا با استفاده از آن، به شخصی سازیهای بیشتر در بخش صوتی دسترسی داشته باشد و بدین ترتیب کیفیت خروجی صدا را در هدفون، بهبود بخشد. در آنر 7X شاهد این الگوریتم صوتی هستیم و از طریق برنامه موزیک پلیر پیش فرض گوشی میتوان به آن دست یافت. با وارد شدن به Huawei Histen Sound Effect، شما قادر هستید تا با انتخاب نوع هدفون خود، بهترین تنظیمات موجود برای آن را فعال کنید. همچنین با روشن کردن قابلیت 3D audio، به یک افکت سه بعدی با کیفیت دست مییابید که با تفکیک صدای خواننده و سازها، یک نتیجه عالی و لذت بخش از صدا را به گوش میرساند. امکان ایجاد تغییرات در نحوه سه بعدی شدن صدا به صورت دستی، در سه فاکتور مختلف هم برای کاربر موجود است. همه این ویژگیها در کنار پشتیبانی از جک صوتی 3.5 میلی متری، قدرت این سری از آنر را در بخش صوتی نشان میدهند.
کیفیت خروجی صدای آنر 7X در هدفون در حد عالی بوده و با استفاده از تنظیمات مختلفی که برای شخصی سازی در اختیار کاربر قرار میگیرد، گوش دادن به موزیک توسط هدفون دلنشینتر خواهد بود.
باتری
یک عدد باتری از نوع لیتیوم یون با ظرفیت 3340 میلیآمپر مسئولیت تامین انرژی برای آنر 7X را بر عهده گرفته است. با توجه به اندازه نمایشگر و مشخصات سختافزاری، این باتری عملکرد خوبی داشته و در استفاده معمولی و تقریبا سبک، میتواند یک روز کامل دوام بیاورد.
آنر 7X با استفاده از شارژر 10 واتی خود و با وجود عدم پشتیبانیاش از فناوری شارژ سریع، قادر است در مدت زمان 30 دقیقه، چیزی حدود 33 درصد شارژ شود. شاید سرعت شارژ این گوشی در حد ایده آل نباشد، اما مطمئنا با توجه به برچسب قیمتی این مدل، نمیتوان ایرادی به آن وارد کرد.
در نهایت
آنر 7X را میتوان کاملترین تلفن هوشمند میان رده در بازار دانست که با ارایه قابلیتهای فراوان در کنار قیمتی عالی، کاربران بسیاری را جذب خودش میکند. طراحی زیبا و کیفیت ساخت بالا، نمایشگر فول اچ دی پلاس FullView، پردازنده 16 نانومتری قدرتمند، دوربین دوگانه با قابلیتهای فراوان از جمله عکاسی پرتره حرفهای، حسگر اثرانگشت با عملکردی دقیق و خروجی صدای باکیفیت، همه در آنر 7X دست به دست هم دادهاند تا عنوان برترین میان رده سال را به این گوشی هدیه کنند. آنر 7X در سه رنگ طلایی، آبی و مشکی برای خرید در بازار موجود است.
نظر شما چیست؟
بسیار عالی و دقیق بود ممنون
سلام رضا جان نسبت به قیمت گوشی خوبی هست. ولی به نظرم چیپست نسبت آنر۷ضعیف هست. اگه شما موافق باشید اقدام به خرید کنم؟
سلام اقا مهدی، بله میان رده خیلی خوبیه
با توجه به شناختی که از شما دارم اگه مشخصات این میان رده راضیتون نمیکنه راهی جز خرید پرچم دار ندارید