توضیحات براساس ویندوز 10 میباشد
گاهی اوقات به دلایل مختلفی ممکن است نیاز داشته باشید تا اطلاعات سخت افزاری سیستم کامپیوتر خود (از قبیل CPU، میزان رم و کارت گرافیک) را به دست آورید. مثلا شاید قصد ارتقا داشته باشید؛ و یا آنکه بخواهید بررسی کنید فلان بازی برروی سیستم شما جواب میدهد یا خیر. برای انجام چنین کاری، در ادامه روشهایی را ارائه دادهایم. با فول کده همراه باشید.
روش اول: پنجرهی System
پنجرهی سیستم ویندوز، سادهترین بخش برای مشاهدهی اطلاعات سخت افزاری کامپیوتر در ویندوز است. جهت رفتن به این پنجره، به دو طریق مختلف میتوان عمل کرد:
- برروی This PC در دسکتاپ راست کلیک کرده و گزینهی Properties را انتخاب کنید.
- از منوی سرچ ویندوز، Control Panel را جستجو کرده و وارد آن شوید. سپس عبارت System را جستجو کرده و وارد آن شوید.
در نهایت، این پنجره بهصورت زیر خواهد بود:
در این صفحه:
- Processor: اطلاعات پردازنده
- Installed memory (RAM): اطلاعات رَم
- System type: مشخص کننده 64 بیت یا 32 بیت بودن سیستمعامل
- Pen and Touch: مشخص کننده این است که صفحه مانیتور توانایی تاچ دارد یا خیر
از آنجایی که در این پنجره، اطلاعات کاملی وجود ندارد، میتوانید از روشهای دیگر استفاده کنید.
روش دوم: تنظیمات ویندوز
از منوی استارت وارد بخش Settings شوید. سپس وارد بخش System شده و برروی گزینهی about که در منوی لیستی سمت چپ قرار دارد، کلیک کنید. نتیحه بهصورت زیر خواهد بود:
در این صفحه نیز همانند روش اول، همان اطلاعات را مشاهده میکنید.
روش سوم: پنجرهی System Information
کافیست تا عبارت System Information را در منوی استارت جستجو کرده و وارد آن شوید. بهصورت زیر خواهد بود:
در این قسمت، اطلاعات بیشتری نسبت به دو روش قبل را مشاهده میکنید. در سمت چپ، قسمتهای مختلفی وجود دارد که اطاعات دیگری را در آن قسمتها میتوانید پیدا کنید. همچنین برای مشاهدهی اطلاعات کارت گرافیک، وارد بخش Components و سپس Display شوید. اطلاعات تمامی کارت گرافیکها را در این بخش میتوانید مشاهده کنید.
روش چهارم: پنجره دایرکت ایکس dxdiag
در این روش، از دایرکت ایکس استفاده میشود؛ که بخشی به نام Directx diagnostic tool را جهت مشاهدهی اطلاعات سیتسم در اختیارمان قرار میدهد.
برای ورود به این بخش، کلیدهای ترکیبی Ctrl + R را فشار داده و پس از وارد کردن عبارت dxdiag، کلید Enter را فشار دهید و یا برروی دکمه OK کلیک کنید. اندکی صبر کنید تا پنجره ظاهر شود.
- سربرگ System: خلاصهی اطلاعات دربارهی سیستم عامل، سختافزار و …
– در قسمت Proccessor، اطلاعات کامل CPU را میتوانید مشاهده کنید. داخل پرانتز ممکن است عبارتی همانند 8 CPUs را مشاهده کنید؛ که یعنی سیپییوی 8 هستهای است. - بخش Display: مشخصات کامل کارت گرافیک. البته اگر سربرگ Render نداشته باشید، اطلاعات کارت گرافیک اصلی شما در اینجا است؛ اما برخی پردازندههای CPU چیزی مثل Intel HD Graphics دارند که کمک کنندهای برای پردازنده کارت گرافیکی اصلی بوده و اطلاعات آن در این بخش نمایش داده میشود.
- بخش Render: مشخصات کامل کارت گرافیک (GPU) در صورتی که چیزی مثل Intel HD Graphics داشته باشید.
- بخش Sound: مشخصات کامل کارت صوتی.
روش پنجم: استفاده از نرم افزارهای شخص ثالث
اگر اطلاعات مورد نیاز را نتوانید از ابزارهای خود ویندوز بهدست آورید، میتوانید از نرم افزارهای دیگری استفاده کنید. این نرم افزارها، تعدادشان زیاد است؛ که در ادامه، مشهورترین آنها را برایتان لیست کردهایم:
و … بهزودی …
نظرات ثبت شده بدون دیدگاه