آموزش دسته بندی چت های تلگرام و ساخت پوشه

آموزش دسته بندی چت های تلگرام و ساخت پوشه

پس از مدت‌‌ها انتظار، بالاخره تلگرام در نسخه‌ی جدید خود، از قابلیت دسته‌بندی و تفکیک انواع چت‌ها از یکدیگر و به عبارتی ساخت پوشه‌های مختلف برای دسته‌بندی و جدا کردن چت‌ها را رونمایی کرد!

در واقع می‌توان گفت یکی از دلایلی که کاربران از تلگرام‌های غیررسمی به‌جای تلگرام رسمی استفاده می‌کردند، همین جدا کردن انواع چت از یکدیگر بود! مثلا، پی‌وی یا چت‌های خصوصی را در یک بخش، گروه‌ها در یک بخشِ دیگر و در نتیجه، کانال‌ها و ربات‌ها هم بدین صورت؛ و این اپلیکیشن‌های غیررسمی، معمولا به‌صورت زیر این مورد را پیاده‌سازی می‌کردند:

این قابلیت در تلگرام‌های غیر رسمی دسکتاپ نیز وجود داشت که همین آیکون‌های مربوط به چت‌های مختلف، در زیر آیکون منو، نمایش داده می‌شدند.

اما دیگر نیازی نیست بخاطر این مشکل، از تلگرام‌های غیررسمی استفاده کنید! چراکه خود تلگرام رسمی، نه تنها این قابلیت را اضافه کرده است؛ بلکه توانایی پوشه‌بندی و یا به‌عبارتی دسته‌بندی آن، فراتر از حالت ساده‌ایست که در آن فقط می‌توان انواع چت‌ها را از یکدیگر جدا نمود؛ بلکه امکان ایجاد دسته‌بندی‌های دلخواه نیز وجود داشته و از همه مهم‌تر، این دسته‌بندی‌ها در سمت سرور ذخیره می‌شوند و شما در نسخه دسکتاپ و گوشی، لازم نیست دسته‌بندی‌هارا مجدد بسازید!

نکاتی مهم
– لازم به‌ذکر است که در حال حاظر، امکان قرار دادن آیکون برای دسته‌بندی‌های ایجاد شده در نسخه گوشی وجود نداشته و این قابلیت فعلا در کامپیوتر فعال است.
– در حال حاظر، کاربرانی که تعداد چت‌های فعال کمی دارند، فقط می‌توانند تعداد 10 پوشه ایجاد کنند.
– در حال حاظر، تلگرام بصورت پیشفرض، هیچ پوشه‌ای برای شما ایجاد نمی‌کند و بایستی بصورت دستی این کار را برای خود انجام دهید.

مراحل کار در تلگرام گوشی و دسکتاپ

1. از منوی تلگرام، وارد بخش Setting (تنظیمات) شوید.

2. وارد بخش Folders (پوشه‌ها) شوید.

3. اکنون برروی Create New Folder (ایجاد پوشه جدید) کلیک کنید.

4. در بخش Folder Name (نام پوشه)، اسم دلخواهی برای پوشه وارد کنید. مثلا فرض کنید می‌خواهیم پوشه‌ای بسازیم که فقط شامل پی‌وی‌ها یا همان چت‌های خصوصی باشد و اسم آن را PV یا خصوصی یا خاص قرار می‌دهیم.
همچنین کاربران دسکتاپی، در کنار Folder Name (نام پوشه)، یک آیکون می‌بینند که با کلیک روی آن، می‌توانند برای پوشه‌ی مورد نظر، آیکونی را هم انتخاب کنند. (این مورد فعلا در گوشی وجود ندارد)

5. در قسمت Included Chats (گفتگوهای شامل شده)، برروی Add Chats (افزودن گفتگوها) کلیک کنید؛ تا بتوانید آن چت‌هایی که می‌خواهید را به این پوشه اضافه کنید.

6. از قسمت Chat types (انواع گفتگو)، می‌توانید نوع چت‌هایی که می‌خواهید در اینجا نمایش داده شوند را انتخاب کنید! یعنی چه؟!
در این لیست، موارد یا آیتم‌های Contacts (مخاطبین)، Non Contacts (غیرمخاطبین)،  Groups (گروه‌ها)، Channels (کانال‌ها) و Bots (ربات‌ها) قرار دارند. اگر برای مثال، Contacts (مخاطبین) را انتخاب کنید، حال در پوشه‌ی ما، فقط چت مربوط به آنهایی که در مخاطبین خود ذخیره کرده‌ایم نمایش داده می‌شود. اما اگر بخواهیم آنهایی که در مخاطبین ذخیره نیستند را نیز نمایش دهد، بایستی Non Contacts (غیرمخاطبین) را هم انتخاب کنیم.

7. در زیر قسمت Chat types (انواع گفتگو)، قسمت Chats (گفتگوها) وجود دارد؛ که از آنجا می‌توانید هرچتی را که دوست دارید، جدا از قسمت Chat types (انواع گفتگو)، در این پوشه قرار دهید! مثلا فرض کنید اصلا نمی‌خواهید از قسمت Chat types (انواع گفتگو) انتخاب کنید و یا برفرض دوست دارید در پوشه‌ی چت‌های پی‌وی، یک کانال نیز داشته باشید. پس از این بخش می‌توانید آن موارد را انتخاب کنید.

8. در نهایت نیز برروی دکمه‌ی تایید کلیک کنید.

9. به‌صفحه‌ی قبلی برمی‌گردید و خواهید دید که Included Chats (گفتگوهای شامل شده)، شامل مواردی هستند که انتخاب نمودید. اما اگر بخواهید استثناعاتی وجود داشته باشد، بایستی از بخش Excluded Chats (گفتگوهای شامل نشده) که در زیر قسمت Included Chats (گفتگوهای شامل شده) قرار دارد، مواردی که می‌خواهید در این پوشه نمایش داده نشوند را انتخاب کنید! بنابراین برروی Remove Chats (حذف گفتگوها) کیک کنید.

10. حالا هماننند قبل که دذ بخش Add Chats (افزودن گفتگوها) مشاهده کردید، همان دو قسمت Chat types (انواع گفتگو) و Chats (گفتگوها) وجود دارند؛ حال قسمت Chats (گفتگوها) که واضح است و از آن برای انتخاب یک به یک چت‌های مورد نظر جهت نبودن در این پوشه استفاده می‌شود؛ اما در قسمت Chat types (انواع گفتگو)، موارد دیگری را که شامل Muted (بی صدا)، Read (خوانده شده) و Archived (بایگانی) می‌باشد، مشاهده می‌کنید. مثلا اگر Read (خوانده شده) را انتخاب کنید، آن چت‌هایی که پیامشان را خوانده‌اید و به‌عبارتی پیام جدیدی برای خواندن ندارند، دیگر در این پوشه دیده نخواهند شد و در صورت اینکه پیام خوانده‌نشده‌ای وجود داشته باشد، در لیست ظاهر خواهد شد! بدین ترتیب، Muted (بی صدا) برای جلوگیری از نمایش چت‌هاییست که صدایشان را قطع کرده و Archived (بایگانی) نیز برای جلوگیری از نمایش چت‌های آرشیو یا بایگانی شده در این پوشه می‌باشد!

11. در نهایت نیز این بخش را هم تایید کرده و برروی Save (ذخیره) کلیک کنید؛ که در کامیپوتر، گزینه‌ی Save (ذخیره) وجود نداشته و فقط بایستی پنجره را بسته و به عقب برگردید.

در کل و پس از ساخت پوشه‌های متنوع، نتیجه شبیه به تصویر زیر خواهد شد (سمت راست گوشی، سمت چپ دسکتاپ)

همچنین پس از ایجاد اولین پوشه، یک پوشه‌ی کلی نیز که شامل تمامی چت‌ها می‌باشد، در ابتدای پوشه‌ها ظاهر شده و بقیه‌ی پوشه‌ها نیز در ادامه‌ی آن نمایان خواهند شد. این پوشه‌ی کلی، چت‌های آرشیو شده را نمایش نمی‌دهد؛ اما پوشه‌های دیگر، با توجه به تنظیماتی که برایشان تعریف کرده‌اید؛ ممکن است نمایش دهند و ممکن است نمایش ندهند!

همچنین در نسخه دسکتاپ، یک آیکون دیگری با عنوان Edit (ویرایش) نیز در انتهای پوشه‌ها وجود دارد که با کلیک برروی آن، به‌بخش پوشه‌ها انتقال داده می‌شوید.

 

نکات
– اگر تعداد پوشه‌ها زیاد بود و در محدود دیده نشد، در گوشی می‌توانید با کشیدن به سمت راست و چپ، پوشه‌ها را جابه‌جا کرده و در ویندوز نیز از اسکرول یا غلتک ماوس برروی لیست پوشه‌ها استتفاده کنید.
– عددی که برروی پوشه‌ها دیده می‌شود، نمایانگر تعداد پیام‌ها نبوده و این عدد به‌معنی این است که چند چت در این پوشه شامل پیام می‌باشد.

جابه‌جایی چت‌ها

در گوشی
با ورود به بخش پوشه‌ها در تنظیمات و سپس نگهداشتن انگشت مبارک خود برری پوشه‌ی مورد نظر (لمس طولانی)، می‌توانید آن را به بالا و پایین، درگ کرده و یا به‌عبارتی جابه‌جا نمایید. همچنین در همان لیست چت‌ها و بخش بالا که پوشه‌ها نمایان است، با لمس طولانی هرکدام از پوشه‌ها، منویی باز می‌شود که بایستی گزینه‌ی Reorder (مرتب‌سازی مجدد) را انتخاب کنید و سپس پوشه‌ها به شکل قابل ویرایش در می‌آیند که می‌توانید انگشت مبارک را برروی یکی نگه‌داشته و جابه‌جا کنید.

در دسکتاپ (کامپیوتر)
در همان بخشی که پوشه‌ها در زیر آیکون منو دیده می‌شوند، می‌توانند آنها را به بالا  و پایین انتقال داده و به عبارتی درگ نمایید. (کافیست بروی یکی ازآنها کلیک کرده و کلیک را نگهداشته و ماوس را به بالا و پایین ببرید)

ویرایش و حذف پوشه‌ها

در گوشی:
وارد همان بخش پوشه‌های موجود در تنظیمات شده و سپس، با کلیک برروی آیکون سه‌نقطه‌ی موجود در کنار هر پوشه، آن را ویرایش و یا حذف کنید. یا با لمس طولانی پوشه‌ها در لیست چت‌ها،منویی باز شده و می‌توانید از گزینه‌های Edit folder (ویرایش پوشه) و Delete (حذف) استفاده نمایید.

در دسکتاپ (کامیپوتر):
روی هر پوشه راست کیک کرده و از گزینه‌ها جهت ویرایش و حذف استفاده کنید؛ همچنین فعلا از بخش صفحه پوشه‌ها در تنظیمات، فقط می‌توانید از طریق آیکون سطل زباله‌ای که کنار هر پوشه وجود دارد، آن را حذف کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

cp-codfk

نظرات ثبت شده 3 دیدگاه

    1. lvlohammad کاربر عضو گفت:

      کاش برای گوشی هم بیاد این امکان خیلی مهمه، الان یدونه پوشه داریم اونم هرچی بریزیم توش دوساعت باید بگیردیم پیداش کنیم بعدا

      21
    2. پیمان کاربر مهمان گفت:

      دمتون گرم عالی بود

      11
      1. هادی اکبرزاده مدیر سایت گفت:

        خواهش می‌کنم

توضیحات پیشنهادی نظرات اشتراک