دوره H برنامه نویسی کاتلین (Kotlin)
درس اول – مقدمه کاتلین
به همراه مثال Hello World برای شروع
2- هرکجا KT را دیدید، به Kotlin اشاره میکند.
3- برای یادگیری این دوره، میتوانید از کامپایلرهای آنلاین استفاده کرده و خود را درگیر آمادهسازی محیط توسعه (IDE) نکنید.
از بهترین کامپایرهای آنلاین کاتلین: try.kotlinglang.org و rextester.com
قبلا در «اینلینک»، به توضیح جامعی در مورد زبان برنامهنویسی کاتلین پرداختیم؛ لذا در اینجا، تنها به چند مورد مهم اشاره میکنیم:
- کاتلین یک زبان برنامهنویسی از نوع ایستا است (statically-typed)؛ که روی ویرچال ماشین جاوا (JVM = Java Virtual Machine) اجرا میشود.
- کاتلین به طور کامل توسط گوگل و برای سیستم عامل اندروید پشتیبانی میشود؛ و به عنوان زبان رسمی توسعهی اندروید، در Google I/O 2017 اعلام شده است. همچنین جالب است بدانید که کاتلین برای توسعهی backend (سمت سرور) و خیلی از موارد دیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرد!
- کاتلین از aggressive type interface برای تعیین نوع مقدارها و عبارات دستوری، در جایی که نوع دادهها تعریف نشده باشد، استفاده میکند؛ که این نسبت به جاوا خوشآیند است.
- کاتلین به گونهای طراحی شده است تا با کد جاوا به درستی تعامل داشته باشد.
مثال Hello World
دوباره همانند شروع یادگیری هر زبان برنامهنویسی دیگری، سعی داریم تا یک پیام چاپ کنیم و البته آن پیام چیزی جز پیام رسمی HelloWorld نیست!
شما در پروژههای جاوا، میدانید که دستور Sysetm.out.println برای تولید و چاپ یک خروجی به کار برده میشود؛ ولی در کاتلین، تابعی به نام println و بدون نوشتن System.out شناسایی شده است! (چرا که کاتلین، از خاصیت برنامهنویسی تابعگرا نیز پشتیبانی میکند):
fun main(args: Array<String>) { println("Hello, world!") }
با اجرای کد بالا، پیام Hello, world چاپ خواهد شد! ولی اجازه دهید کمی به بررسی کد نوشته شده بپردازیم:
هر برنامهی کاتلینی بایستی تابع main را داشته باشد! همانند جاوا! در واقع این تابع، نقطهی شروع برنامه میباشد! که حالا شاید برایتان سوال پیش بیاید که چرا در برنامهنویسی اندروید، ما تابعی به نام main را نمیبینیم؟! در حالی که از جاوا استفاده میکند!
در حقیقت تابع main وجود دارد؛ اما محیط برنامه نویسی اندروید، این تابع و موارد پایهای و مورد نیاز دیگری را برایمان از قبل آماده کرده است؛ تا ما برنامهنویسی اندروید را بدون نوشتن موارد پایه شروع کنیم و نیازی نباشد چنین مباحث ابتدایی را هربار خودمان انجام دهیم!
در کد بالا، تابع println، همانند System.out.println در جاوا عمل کرده و یک رشته را برایمان چاپ میکند. شما میتوانید به جای Hello World، چیز دیگری بنویسید! مثلا نام خود را چاپ کنید:
fun main(args: Array<String>) { println("Hadi Akbarzadeh") }
نظرات ثبت شده بدون دیدگاه