دوربین دیجیتال رنگ را چگونه مشاهده می کند؟!
این موضوع، یعنی مشاهدهی رنگ به وسیلهی دوربین دیحیتال، شباهت بسیاری به سیستم بینایی انسان دارد؛ از آنجایی که نور میتواند به سه رنگ اولیهی قرمز، سبر و آبی تقسیم شود، بدین ترتیب، با ترکیب مقدارهای مختلف این سه رنگ، کلیهی رنگهای موجود در یک طیف، از سفید تا سیاه، میتوانند ساخته شوند. بنابراین تصاویری که به این ترتیب درست میشوند، به تصاویر RGB (Red, Green, Blue) معروفند؛ مانند صفحهی نمایش تلویزیون، صفحهی نمایش مانیتور کامپیوتر، تبلتها، گوشیهای موبایل، اسکنر و … با استفاده از تکنولوژی RGB کار میکنند. پس دوربین دیجیتال نیز بدین صورت عمل میکند.
توضیحات
برای نشان دادن رنگ در عکس، هرکدام از پیکسلهای چیپس تصویری (مثل CCD یا CMOS: چیپس تصویری در حقیقت قلب یک دوربین دیجیتال را تشکیل میدهد و در پستهای دیگری به آن خواهیم پرداخت)، با یک فیلتر پوشانده شدهاند. این فیلترها، قرمز (R)، سبز (g) و آبی (b) هستند که هرکدام فقط روی یکی از پیکسلها قرار میگیرند و طبق ترتیب خاصی این عمل انجام میشود. ترتیبی که در شکل زیر نشان داده شده است به ترکیب بایر (Bayer) معروف است.
کرهی چشم انسان، دارای سه گیرنده است که هرکدام از آنها، یکی از سه رنگ RGB را اندازه گیری میکنند. گیرندهی قرمز، اندازهی قدرت نور قرمز را میسنجد، گیرندهی سبز نیز نور سبز و بدین ترتیب گیرندهی آبی هم قدرت نور آبی را میسنجد. سپس ارگان بسیار جالب در مغز، اطلاعات بهدست آمده را برای یک تصویر چندرنگ باهم تلفیق میکند.
به طریق مشابه، دوربین دیجیتال مقدار روشنایی را برای هرکدام از این رنگها در یک قسمت مجزای فایل تصویر ثبت میکند. این اطلاعات به کانالهای رنگ معروف هستند. سپس تمام این اطلاعات با هم ترکیب میشوند تا تصویر کاملا رنگی ایجاد کنند.
البته نرمافزارهای قدرتمند اصلاح عکس (مانند فتوشاپ) به شما امکان میدهند تا بتوانید اصلاحاتی در هرکدام از این کانالها بوجود آورید.
منبع: اصولعکاسیدیجیتال – بیلکوریت – ترجمهی رحیمدانایی
نظرات ثبت شده بدون دیدگاه