دوره H برنامه نویسی پایتون
فصل دوم: ساختار کنترلی پایتون
درس سوم: اولویت عملگرها در پایتون
اولویتبندی، یکی از مفاهیمی است که براساس آن، ترتیب اجرای هرکدام از موارد اولویتبندی شده صورت میگیرد.
اولویت عملگرها
اولویت عملگر (Operator Precedence)، یک مفهوم مهم در برنامهنویسی است که همانند ایدهی ترتیب اولویت در ریاضی میباشد؛ برای مثال، ضرب و تقسیم، اولویت بالاتری نسبت به جمع و تفریق دارند و در عین حال، ضرب با تقسیم و جمع با تفریق، اولویت یکسانی دارد. به مثال زیر دقت کنید که یک محاسبه ریاضی خارج از پایتون است:
2 + 4 * 4 = 18
حالا در پایتون، اولویت == بالاتر از or قرار دارد. همچنین توجه داشته باشید که هرچیزی داخل پرانتز قرار گیرد، ابتدا داخل آن محاسبه شده و سپس خارج از آن در نظر گرفته میشود.
>>> False == False or True True >>> False == (False or True) False >>> (False == False) or True True
به بررسی هر کدام میپردازیم:
- False == False برابر است با True و سپس True or True نیز True میشود.
- (False or True) برابر است با True ، چرا که یکی از آنها True میباشد و سپس False == True نیز False میشود.
- (False == False) برابر است با True و سپس True or True نیز True میشود.
جدول ترتیب اولویت عملگرها
جدول زیر، تمامی اپراتورهای پایتون را به ترتیب اولویت از بالا به پایین چیده است؛ همچنین در برخی موارد، ممکن است اولویت دو عملگر برابر باشند که در اینصورت هردو در یک سطر از جدول قرار گرفتهاند.
برای مثال، در جدول زیر میبینید که اولویتهای – + ~ با یکدیگر برابرند.
توجه کنید که عملگرهای سطر دوم، از سطر سوم اولویت بالاتری دارند و شاید بپرسید که جمع و تفریق از ضرب و تقسیم که اولویت کمتری داشتند! دلیلش ساده است؛ چرا که در اینجا، این دو به معنی جمع و تفریق نیستند؛ بلکه در سطر چهارم در معنای جمع و تفریق میباشند. توضیح این عملگرها در جلوی آنها داده شده است.
البته به هرکدام از اینها در دروس خارج از این دوره خواهیم پرداخت؛ ولی مهمترینشان را در جلسات قبل یادگرفتیم که عبارتند از سطرهای: اول، سوم، چهارم، هشتم، نهم، دهم و چند مورد از سه سطر آخر. 🙂
نظرات ثبت شده بدون دیدگاه