دوره H برنامه نویسی پایتون
فصل اول: مفاهیم اساسی پایتون
درس چهارم: اعداد شناور در پایتون (Float)
اعداد شناور یا Float، برای نمایش اعداد غیرصحیح (No Integer) و دارای ممیز به کار میروند. از این رو در پایتون، عددی که صحیح نباشد، اعشاری است؛ برای مثال دو عدد زیر:
0.2 -1.265878454
در اکثر زبانهای برنامهنویسی، علامت نقطه در نقش ممیز ایفا میشود.
همانطور که در درس قبل گفته شد، به هنگام تقسیم یک عدد بر یک عدد دیگر، خارج قسمت به ما برگردانده میشود و این خارج قسمت نیز عددی اعشاری خواهد بود که یعنی دارای علامت ممیز است. از این رو حتی اگر عدد بر مقسومعلیه بخشپذیر هم باشد، دوباره خروجی به شکل اعشاری خواهد بود. برای مثال:
>>> 4/2 2.0 >>> 3/4 0.75 >>> 9.8765000 9.8765
- 4 بر 2 برابر 2 میشود که یعنی بر آن بخش پذیر است؛ اما در پایتون، نتیجه تقسیم بصورت ممیزی در آمده است. که حالا شاید بگویید چرا در هنگام تقسیم، این اعشار را پاک نمیکند و نمینویسد 2؟! چون در این صورت، نوع آن به عدد صحیح یا Integer تغییر خواهد یافت و سیستم آن را عدد صحیح میشناسد و البته دلیل اصلی اعشاری بودن نتیجهی تقسیم، این است که ممکن است خروجی شامل اعشار باشد؛ پس نوع خروجی همواره اعشاری است؛ مگر اینکه خودتان آن را به نوع دیگری تبدیل کنید. (در آینده با این موارد بطور کامل آشنا میشوید)
- عدد 9.87650000 را که بدون هیچ عمل خاصی نوشتهایم، در خروجی تنها به ما مقدار درست را تحویل داده است؛ و به عبارتی صفرهای اضافی حذف شدهاند.
بنابراین در تقسیم مهم نیست که دو عدد، شناور باشند یا نباشند؛ چرا که در هر صورت، خروجی تقسیم ممکن است یک نوعِ اعشاری باشد و از این رو همیشه اعشاری در نظر گرفته میشود؛ اما در جمع، تفریق و ضرب، چنین چیزی ممکن نیست و حداقل باید یکی از اعداد اعشاری باشد تا خروجی به اعشاری تبدیل شود. برای مثال:
>>> 8 / 2 4.0 >>> 6 * 7.0 42.0 >>> 4 + 1.65 5.65
نظرات ثبت شده بدون دیدگاه