Processing چیست؟

Processing چیست؟

Processing (پروسسینگ)، مجموعه‌ای از کتابخانه‌های جاوا به همراه یک محیط برنامه‌نویسی (PDE: Processing Development Environment) است؛ که در ابتدا برای آموزش مبانی برنامه‌نویسی به صورت تعاملی-بصری ساخته شده بود و اکنون، بیشتر توسط برنامه‌‌نویسان حرفه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیش از هزاران دانشجو، هنرمند، محقق و علاقه‌مند، از Processing جهت یادگیری، نمونه‌سازی و ساخت محصول نهایی استفاده می‌کنند.

با استفاده از Processing می‌توان به راحتی برنامه‌های تعاملی و گرافیکی دوبعدی و سه‌بعدی ساخته و آن را بر روی تمامی سیستم‌عامل‌های مطرح اجرا کرد. و همچنین می‌توان از آن برای  بصری‌سازی داده‌ها (Data Visualization) استفاده کرده و خروجی PDF گرفت و یا به صورت تعاملی از آن استفاده کرد.

processing

اگر به کدنویسی خلاقانه (Creative Coding) علاقه‌مندید، می‌توانید از Processing برای خلق ایده‌هایتان بهره ببرید. علاوه بر محیط برنامه‌نویسی Processing‌، می‌توانید از کتابخانه‌های آن در دیگر محیط‌های برنامه‌نویسی جاوا نیز استفاده کنید؛ ولی استفاده از محیط برنامه‌نویسی Processing به مبتدیان پیشنهاد می‌گردد.

شما برای شروع کار با Processing، بایستی به زبان جاوا مسلط باشید.

ساختار کدنویسی در Processing

یک برنامه‌ی ساده در Processing‌، از دو تابع setup و draw تشکیل شده است. تابع setup تنها یک مرتبه و در ابتدای برنامه اجرا می‌شود و برای تعیین اندازه‌ی صفحه، مقدار‌دهی‌های اولیه و راه‌اندازی‌های اولیه است و بعد از آن تابع draw مرتباً اجرا می‌شود و صفحه برنامه را ترسیم می‌کند. تعداد دفعات اجرای این تابع در هر ثانیه قابل تنظیم است. (مواردی مثل 60 فریم بر ثانیه)

void setup() {
  size(512, 512);
}

void draw() {
  textSize(32);
  fill(0, 102, 153, 51);
  text("FuLLKade.Com", 10, 90);
}

برنامه‌ی بالا، یک صفحه به ابعاد 512 در 512 ایجاد کرده و متن FuLLKade.Com را با رنگی که در fill تنظیم کرده‌ایم، می‌نویسد.

البته این برنامه، بارها و بارها همان متن را در همان نقطه ترسیم می‌کند و اینطور نیست که هربار صفحه پاک شده و از ابتدا ترسیم شود! برای اینکه محتوا را هر بار پاک کنیم، می‌توانیم از دستور background(0) در ابتدای draw، رنگی را به کل زمینه تزریق کنیم.

استفاده در وب

چنانچه بخواهید برنامه‌هایی را که با Processing نوشته‌اید را در وب نمایش دهید و از این امکانات در بستر وب استفاده کنید، دو راهکار وجود دارد؛ راه‌کار اول، استفاده از Java Applet است که می‌توانید از طریق محیط برنامه‌نویسی Processing، خروجی Java Applet بگیرید و از آن استفاده کنید؛ و اما راهکار دوم که بیشتر پیشنهاد می‌گردد، استفاده از ProcessingJS است؛ کتابخانه‌ای که با استفاده از Canvas در HTML5، هسته‌ی اصلی Processing را پشتیبانی می‌کند.

استفاده در اندروید

می توانید از پروژه‌ی خود، خروجی اندروید نیز گرفته و برای این کار نیاز به اندروید SDK دارید و علاوه بر آن، باید Android Mode را برای Processing نصب کرده باشید. در آینده به این موارد به صورت مفصل خواهیم پرداخت.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

cp-codfk

نظرات ثبت شده ۱ دیدگاه

    1. علی کاربر مهمان گفت:

      سلام
      نگاه کن میتونی کلا رابطه بین اندروید با PROCESSING بیان کنی یعنی با این نرم افزار چه کار هایی میشه برای اندروید انجام داد ؟

      22
توضیحات دانلود نظرات اشتراک