روت و ترمینال در اندروید چیست؟
ابتدا به این موضوع خواهیم پرداخت که مفهوم روت و ترمینال به چه چیزی گفته میشود و سپس در آینده، با نحوهی اجرای دستورات روت و تریمنال در حالت برنامه نویسی آشنا خواهیم شد.
روت چیست؟
مفهوم روت در اندروید، همانند دسترسی Administrator در ویندزو میباشد؛ دسترسیای که اجازه میدهد تا برخی چیزهای مممنوع شده از طرف سیستم عامل را انجام دهیم. البته حالت روت اندروید با حالت ادمین ویندوز کمی فرق دارد.
اندوردید که از هستهی سیستم عامل لینوکس گرفته شده است، طبیعتا همانند لینوکس میباشد و برخلاف ویندوز در اندروید، ما کاربر Administrator را کاربر ویژه یا Super User (به اختصار، SU) مینامیم. خب اجازه دهید کمی عمیق تر بررسی کنیم.
روت که به معنای ریشته میباشد، در اندروید به معنای دسترسی به سیستم عامل از ریشهی آن و دسترسی به ریشهای ترین مسائل سیستم عامل گفته میشود؛ به عبارتی دیگر، دسترسی عمیق به سیستم عامل و تنظیمات آن و دسترسی به تمام فایلهای سیسیتمی، برابر با مفهوم و تعریف روت خواهد بود.
با گوشی روت شده چه کارهایی میتوان انجام داد؟
در یک کلام ساده، میتوانید هم گوشی را داغون کنید و هم روند انجام کارها را بهتر از قبل کنید. اما از دید یک برنامه نویس اگر بخواهیم به قضیه نگاه کنیم، میتوانیم موارد زیر را از طریق اپلیکیشن خود انجام دهیم:
- گوشی را خاموش کنیم.
- برنامهای را نصب یا حذف کنیم.
- برنامهای را به برنامهی سیسیتمی تبدیل کنیم.
- به مسیرهای ممنوع در ریشهای ترین شاخههای دایرکتوری دسترسی پیدا کنیم.
- گوشی را به شدت شخصی سازی کنیم.
- و …
توجه: البته با بیان این کلمات، کاربران عادی از روت کردن گوشی خود نباید احساس خطر کنند، چراکه نرمافزارهایی برای دادن دسترسی روت به برنامهها وجود دارد و اگر برنامهای بخواهد به روت دسترسی پیدا کند، ابتدا باید خودتان به صورت دستی به آن برنامه دسترسی دهید و همچنین سعی کنید چیزهایی که دانلود میکنید از جای معتبری باشند.
ترمینال چیست؟ (ترمینال اتوبوس دیدین؟ اینم ترمینال کده :|)
Terminal (ترمینال) در اندروید همانند CMD در ویندوز میباشد و از آنجایی که اندروید از لینوکوس ساخته شده، پس طبیعتا ترمینال لینوکس را به ارث برده است.
ولی دسترسی به این ترمینال در خود اندروید قرار داده نشده و نرم افزارهایی برای انجام این کار وجود دارند که من خودم با
نظرات ثبت شده بدون دیدگاه